Суд дозволив заочне розслідування щодо екс-глави СБУ Якименка

Суд дозволив заочне розслідування щодо екс-глави СБУ Якименка
Олександр Якименко

Силовик часів Януковича підозрюється у незаконному перешкоджанні організації і проведенню мітингів та вбивстві людей

Печерський райсуд Києва надав дозвіл Генпрокуратурі на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього Голови СБУ часів Януковича Олександра Якименка, підозрюваного у незаконному перешкоджанні організації та проведенню мітингів, перевищенні влади і своїх службових повноважень та організації умисного вбивства людей. 

Про це стало відомо «Главкому» з судової ухвали, яку 19 грудня оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У клопотанні ГПУ зазначено, що 17 березня 2014 року Якименка було оголошено в розшук. З того часу він перебуває на тимчасово окупованій Російською Федерацією території Автономної Республіки Крим та у самій РФ.

Крім цього, протягом 2014-2017 років Печерський райсуд виніс 8 ухвал на затримання екс-глави СБУ, який переховується від органів слідства та суду.

Крім цього, Генпрокуратура надала суду низку доказів, свідчень очевидців і висновки судово-балістичних, судово-цитологічної та судової молекулярно-генетичної експертиз, що підтверджують причетність колишніх високопосадовців країни, у тому числі Якименка до вчинення та організації вчинення ряду тяжких та особливо тяжких злочинів у центральній частині Києва протягом 18-20 лютого 2014 року. 

Як повідомляв «Главком», генпрокурор Юрій Луценко обіцяв направити до суду справу щодо екс-президента Віктора Януковича, екс-глави МВС Віталія Захарченка та екс-глави СБУ Олександра Якименка за наказ стріляти під час Євромайдану.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: