Суд у Львові залишив учасника «прориву Саакашвілі» під вартою без права застави

Суд у Львові залишив учасника «прориву Саакашвілі» під вартою без права застави
Суд над Олександром Бурцевим у Львові

Саакашвілі, який хотів взяти на поруки Бурцева, не дочекався оголошення вироку у суді

Апеляційний суд Львівської області залишив без задоволення апеляцію захисників Олександра Бурцева, якому за участь у «прориві» кордону Михайлом Саакашвілі визначено запобіжний захід у вигляді двомісячного перебування під вартою без права застави.

Вирок виголосив голова суддівської колегії Зиновій Макойда.

«Визнати ухвали Галицького районного суду Львова про взяття Бурцева під варту без права застави обгрунтованими. Прохання захисту змінити міру запобіжного заходу на особисте зобов'язання не підлягає задоволенню», - зазначив Макойда.

Під час оголошення вироку підсудний, який хворіє на цукровий діабет першого ступеня, втратив свідомість.

Раніше про взяття Бурцева на поруки до Апеляційного суду звернулись сім народних депутатів та лідер «Руху нових сил» Михайло Саакашвілі.Він особисто був присутній на засіданні суду, однак вироку не дочекався.

Саакашвілі отримав українське громадянство згідно з указом президента України наприкінці травня 2015 року. Саакашвілі очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку.

26 липня президент позбавив його українського громадянства. За даними Адміністрації президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство (у Грузії на Саакашвілі порушено чотири кримінальні справи, у тому числі про розтрату бюджетних коштів та перевищення службових повноважень).

Наразі Саакашвілі перебуває в Україні, фактично прорвавшись через кордон 10 вересня у супроводі депутатів та своїх прибічників.

Олександр Бурцев є бійцем батальйону «Шахтар».

Після подій 10 вересня у КПП «Шегині» народний депутат від фракції «Народного фронту», радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко опублікував на своїй сторінці у Facebook відео, на якому видно, що Бурцев бив прикордонників під час прориву Саакашвілі через кордон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: