Суд у Запоріжжі дав два роки умовно винуватцю ДТП, який на Lexus протаранив сім авто

Суд у Запоріжжі дав два роки умовно винуватцю ДТП, який на Lexus протаранив сім авто

Потерпілий, який під час аварії зламав хребта, просив мінімального покарання для Пастухова

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя виніс вирок у справі про масштабне ДТП на проспекті Соборному в Запоріжжі 10 травня цього року. Його спровокував Євген Пастухов на прізвисько «Шрам», повідомляє сайт міста Запоріжжя. Чоловік знаходився за кермом Lexus в стані алкогольного сп'яніння і був затриманий на місці ДТП.

Пастухов визнав свою провину в скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 286 КК України - порушення правил дорожнього руху, що спричинило тілесне ушкодження середньої тяжкості.

У одного з постраждалих в аварії діагностували перелом хребта.

Потерпілий підтвердив показання обвинуваченого, і при призначенні покарання просив суд накласти мінімальне покарання, передбачене санкцією статті.

Суд задовольнив вимогу прокурора призначити Пастухову покарання у вигляді двох років позбавлення волі з відстрочкою виконання покарання на рік.

Таким чином Пастухов звільнений від покарання у разі, якщо протягом року не вчинить нового злочину.

В рамках адміністративного покарання за водіння в стані алкогольного сп'яніння Пастухова на рік позбавили водійських прав і призначили штраф у 10 200 гривень. Пастухов оплатив також і проведення експертиз - 6000 гривень.

Прізвисько «Шрам» Пастухов, за неофіційними даними, має в кримінальних колах, де виконує фінансові завдання.

Перед зіткненням Пастухов їхав центральним проспектом Запоріжжя, перевищуючи швидкість, сигналячи, перебудовуючись з ряду в ряд.

В результаті аварії за участю 7 авто, найбільші отримав Hyundai Accent, який в свою чергу врізався в міський автобус з пасажирами.

Сам Пастухов не постраждав. Після зіткнення позував перед камерами. З ним в машині знаходилися ще двоє пасажирів.

До ДТП 10 травня Пастухов, за даними ЗМІ, протягом року чотири рази затримувався за водіння в стані алкогольного сп'яніння.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: