Суд в окупованому Криму скасував вирок українському політв'язню Балуху

Суд в окупованому Криму скасував вирок українському політв'язню Балуху
Володимир Балух

В даний час справу українського активіста відправили на повторне розслідування

Так званий Верховний суд окупованого Криму скасував вирок українському активісту Володимиру Балуху, засудженому до 3,7 років колонії, і відправив справу на повторне розслідування.

Про це повідомив на сторінці в соцмережі активіст Українського культурного центру в Криму Михайло Батрак.

«Тільки що Верховний суд Криму скасував вирок Володимиру Балуху і відправив справу на нове розслідування», – написав він.

За словами адвоката Ольги Дінзе, її підзахисному поки залишили запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, проте захист клопотатиме про його скасування.

«Причина скасування вироку у тому, що суддею було необґрунтовано розглянуто заяву про її відвід, тому що у неї була очевидна зацікавленість у розгляді цієї кримінальної справи», – пояснила Дінзе.

Також вона розповіла, що поведінку судді назвали серйозним порушенням кримінально-процесуального законодавства і повернули кримінальну справу до суду першої інстанції для розгляду в іншому складі.

Раніше, 4 серпня, «Роздольненський суд» окупованого Криму виніс вирок Балуху – 3 роки і 7 місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі 10 тис. руб. ФСБ РФ затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Активіста звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які нібито були знайдені на горищі його будинку.

Балух свою провину не визнав. Захист заявив, що справа сфабрикована проти українця і його вирок буде оскаржений.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: