Суд відмовився змінити запобіжний захід Насірову

Суд відмовився змінити запобіжний захід Насірову
Роман Насіров

Захист Насірова просив суд змінити запобіжний захід у зв’язку зі станом здоров’я відстороненого голови ДФС

Солом’янський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання відстороненого голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова і залишив запобіжний захід без змін.

«Відмовлено в повному обсязі в задоволенні цього клопотання щодо скасування окремих обов’язків», – заявив прокурор САП Андрій Перов.

Захист Насірова просив суд змінити запобіжний захід у зв’язку зі станом здоров’я відстороненого голови ДФС. Під зміною запобіжного заходу захист має на увазі: зняти браслет, видати закордонний паспорт і дозволити виїхати закордон на лікування.

Як повідомляє Радіо Свобода, суд пройшов у закритому режимі, оскільки в клопотанні фігурує закрита, особиста інформація, що не підлягає розголошенню й охороняється законом.

На початку березня суд арештував Насірова з можливістю застави в 100 мільйонів гривень, яку внесли його дружина і тесть. Після цього відсторонений голова ДФС вийшов із СІЗО. Пізніше запобіжний захід продовжили.

Слідство вважає, що Роман Насіров упродовж 2015–2016 років, діючи в інтересах депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень.

Захист Насірова і він сам ці звинувачення заперечують.

26 червня суд продовжив на два місці зобов'язання Романа Насірова щодо носіння електронного браслету та застави в 100 млн гривень

Раніше керівник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що до цього часу документів, які б підтверджували діагноз, який після оголошення підозри прикував Насірова до ліжка, НАБУ не отримало.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: