Суд заарештував колишнього голову правління банку «Михайлівський»

Суд заарештував колишнього голову правління банку «Михайлівський»
Ігор Дорошенко

Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід колишньому голові правління ПАТ «Банк Михайлівській», який підозрюється у розкраданні 870 млн гривень банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності.

Суд визначив для затриманого службовця запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту з альтернативою внесення застави у розмірі 137,8 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Нагадаємо, що 13 серпня прокуратурою міста Києва було повідомлено про підозру колишньому голові правління у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ст. 218-1 КК України. Як повідомлялось, службовець, зловживаючи своїм службовим становищем, на основі незаконного договору перерахував 870 млн гривень на рахунок підприємства з ознаками фіктивності, що призвело до втрати платоспроможності банку.

23 травня правління НБУ віднесло банк «Михайлівський» до категорії неплатоспроможних. У грудні 2015 р. банк був визнаний проблемним через ризикову діяльність. У травні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в банк на один місяць. Пізніше глава НБУ Валерія Гонтарева повідомила, що керівнику банку «Михайлівський» Ігорю Дорошенку і власнику Віктору Поліщуку загрожує до п'яти років позбавлення волі. Вона розповіла, що в банку намагалися незаконно збільшити обсяг гарантованих вкладів ФГВФО, а також переоформили 111 тис. кредитів, виданих приватним особам, на свою компанію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: