Суд забрав «Укртелеком» у Ахметова і повернув державі

Суд забрав «Укртелеком» у Ахметова і повернув державі

«ЕСУ» не згоден з рішенням суду першої інстанції і продовжить захист права власності на акції «Укртелекому» в апеляційному суді

Господарський суд Києва вирішив розірвати укладений за підсумками приватизаційного конкурсу договір купівлі-продажу 92,79% «Укртелекому» з «ЕСУ», відповідач вже заявив про намір подати апеляцію на це рішення.

Про це йдеться в прес-релізі компанії «ЕСУ».

«ЕСУ» не згоден з рішенням суду першої інстанції і продовжить захист права власності на акції «Укртелекому» в апеляційному суді», - повідомили в компанії.

В «ЕСУ» підкреслили, що рішення суду першої інстанції не вплине на операційну роботу «Укртелекому», зокрема, буде продовжена масштабна модернізація компанії в партнерстві з China Development Bank.

«З огляду на характер претензій ФДМ і їх зв'язок з діями попередніх власників «Укртелекому», «ЕСУ» вважає за необхідне досягнення розумного компромісу щодо виконання приватизаційних зобов'язань», - відзначили в компанії.

Нагадаємо, Фонд держмайна в травні 2011 року продав 92,79% акцій «Укртелекому» українській «дочці» австрійської компанії EPIC - фірмі «ЕСУ» - за 10,5 млрд гривень.

Потім «ЕСУ» перепродала цей актив групі СКМ Рината Ахметова. Бізнесмен став власником компанії опосередковано.

Він придбав у EPIC 100% акцій компанії UА Тelecominvest Limited, якій належать корпоративні права українського ТОВ «ЕСУ».

Остання компанія є безпосереднім власником «Укртелекому», контролюючи майже 93% акцій компанії.

Як повідомлялося, компанія «Укртелеком» з 1 жовтня ввела в дію нові тарифи на фіксований телефонний зв'язок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: