Світова ціна на зерно виросте на 20% - експерт

Світова ціна на зерно виросте на 20% - експерт
Керівник аналітичного департаменту «ААА Consultaiting Agency» Марія Колесник

Марія Колесник зазначила, що про цінові піки говорити ще зарано

У зв’язку з поганими погодними умовами світовий урожай зернових буде нижчим, аніж минулого року. Саме тому вже зараз почалося зростання світової ціни на зерно. Світова ситуація торкнулася і України. Про це розповіла керівник аналітичного департаменту «ААА Consultaiting Agency» Марія Колесник під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома».

Вона повідомила, що минулого сезону Україна відвантажила рекордні показники зерна на експорт. Тому всі чекають аналізу, що буде в поточному році, оскільки погодні негаразди почалися з середини весни і тривають по сьогоднішній день.

«На початку цього року нічого не віщувало біди як в Україні, так і світі. Спочатку погодні негаразди почалися на американському континенті і посіви були не дуже гарні, потім посуха почалася в Україні, і станом на сьогоднішній день ситуація є критичною, але не є критичною для споживачів», - говорить Колесник.

Зважаючи на те, що погані погодні умови вплинули на інших виробників, то ціни на ранні зернові уже стрімко йдуть вгору. За словами експерта, очікується, що ця тенденція збережеться. Протягом маркетингового року мінімум 20% приросту до світової ціни буде. Колесник зазначила, що про цінові піки говорити ще зарано.

Щодо споживачів , то в майбутньому буде підвищена ціна кінцевий продукт, оскільки зерно є основною складовою, тобто буде відбуватися приріст і внутрішніх цін.

Дивіться запис прес-конференції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: