Свіжі рейтинги: до другого туру виходять Порошенко і Тимошенко

Свіжі рейтинги: до другого туру виходять Порошенко і Тимошенко
Петро Порошенко і Юлія Тимошенко за даними досліджень виходять до другого туру президентських перегонів

Більшість виборців вважають, що на виборах переможуть або Юлія Тимошенко (23,5%), або Петро Порошенко (20,8%)

До другого туру виборів президента, якби вони відбувалися найближчої неділі, виходять Юлія Тимошенко та Петро Порошенко. Про це свідчать результати опитування Центру «Социс», проведеного з 8 по 18 грудня.

Згідно з його даними, лідер «Батьківщини» набрала б 14,4% від тих, хто піде на вибори, а чинний глава держави - 10,8%.

На третій позиції – шоумен і ведучий програм на каналі «1+1» Володимир Зеленський з результатом 9,4%. Четверту-п’яту позицію ділять Анатолій Гриценко та Олег Ляшко (відповідно 7,2% та 7,1%).

Юрій Бойко набирає 6%, Олександр Шевченко – 4,1%, Андрій Садовий – 3,4%, Святослав Вакарчук – 3,1%, Євген Мураєв – 2,5%, Олександр Вілкул – 1,1%. Голосувати збираються 76,7%.

Більшість виборців вважають, що на виборах переможуть або Юлія Тимошенко (23,5%), або Петро Порошенко (20,8%).

Лише 4,9% вірять в перемогу Володимира Зеленського; 2,9% - Юрія Бойка та 2,4% - Анатолія Гриценка.

Майже 47% вважають, що існує велика загроза російського втручання у вибори президента України, 30% не бачать такої загрози, 23% - відмовилися відповідати на це запитання.

Опитування проводилося за вибіркою, яка репрезентує доросле населення України в цілому, за такими ознаками як: стать, вік (від 18 років), поділ на регіони та тип поселення (місто/село).

Загалом було опитано 2000 респондентів. Метод збору первинної соціологічної інформації — стандартизоване інтерв’ю face-to-face за місцем постійного проживання респондентів.

Напередодні, 28 грудня, було оприлюднено результати опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 грудня 2018 року. У ньому також до другого туру виходять Юлія Тимошенко та Петро Порошенко з показником відповідно 16,1% та 13,8%, від тих, хто прийде на вибори. Третій - Володимир Зеленський – 8,8%. Підтримка одного з лідерів «Опозиційної платформи – За життя» Юрія Бойка становить 8,4%, очільника партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка – 6,8%, глави Радикальної партії Олега Ляшка – 6,9%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: