Тереза Мей сумнівається у воєнному статусі Британії

Тереза Мей сумнівається у воєнному статусі Британії
Тереза Мей

У наступні 10 років Лондон витратить 178 млрд фунтів на модернізацію армії

Очільниця британського уряду Тереза Мей на засіданні попросила міністра оборони Гевіна Вільямсона аргументувати, чому збройні сили Великої Британії належать до групи найпотужніших армій світу. Тим самим вона поставила під сумнів плани щодо модернізації британських збройних сил, а її заява стала шоком для військових. Про це повідомляє видання The Financial Times.

На думку прем’єра Великої Британії, міністерство оборони має переоцінити плани щодо необхідного потенціалу і більше зосередитися на кіберзагрозах, які в тому числі ідуть із РФ. 

У відомстві Терези Мей заперечують, що її тези на засіданні уряду у вівторок якимось чином ставлять під сумнів позиції Великої Британії у військовій сфері. Навпаки британська прем’єрка і далі налаштована серйозно підтримувати необхідний рівень боєготовності і здатність стримати будь-якого супротивника. Британське міністерство оборони має намір представити власне бачення, що означає приналежність до групи найпотужніших армій світу.

Всього ж в наступні 10 років Лондон має намір витратити до 178 млрд фунтів стерлінгів на підтримання і модернізацію збройних сил. Водночас розглядається можливість додатково збільшити витрати на оборону іще на 0,5% ВВП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: