The Financial Times: Росія посилить наступ на Україну у разі перемоги Клінтон

The Financial Times: Росія посилить наступ на Україну у разі перемоги Клінтон
Фото АFP

Якщо Хілларі переможе, Путін швидко перейде до демонстрації своъх зухвалих намірів

У разі перемоги на виборах президента США Хілларі Клінтон «можна припустити, що відбудуться найменші зміни в політиці США щодо Росії». Таку думку висловив політичний експерт Тімоті Еш, пише The Financial Times.

«Взагалі-то Хіларі може виявитися більш жорстким противником, ніж Обама. Один з ймовірних її кроків - надання Україні смертоносної зброї. Якщо Хілларі переможе, думаю, Путін швидко перейде до демонстрації більш зухвалих намірів, щоб показати їй, що з Росією, як і раніше треба укладати угоди», - йдеться в статті. Можливо швидке наростання військових дій і Україні, або в Нагірному Карабасі, або навіть на півночі Казахстану.

«Важко точно зрозуміти, яка зовнішньополітична мантра у Трампа, але я не думаю, що вона про ізольованість», - веде далі Еш.

На думку експерта, просування оборонних і економічних інтересів США стане важливіше проштовхування американських і західних цінностей (демократії, поваги до прав людини, свободи преси і ліберальної соціальної програми), і це може виграшно збігтися з баченням і стратегічними цілями Путіна. Трамп запросто може сприймати Росію як хорошого довгострокового партнера на міжнародній арені, що допоможе впоратися зі спільними загрозами безпеки, наприклад ІДІЛ в Сирії та інших місцях.

«По суті, Трамп перекроїть карту безпеки Європи. При ньому Північноатлантичний альянс стане слабшим і та байдужим до долі ЄС. Ймовірно, Трамп навіть воліє ослаблення ЄС, бачачи в цьому можливість для просування економічних інтересів США. Тоді залишається сподіватися, що після ослаблення ЄС і НАТО Москві здасться, що тепер Захід в меншій мірі загрожує їй…, і вона буде менш схильна до оборонних або наступальних дій», - вважає Еш.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: