Тільки після США: Північна Корея озвучила за якої умови відмовиться від ядерної зброї

Тільки після США: Північна Корея озвучила за якої умови відмовиться від ядерної зброї
Pаступник постпреда Північної Кореї при ООН Кім Ін Рен 

Північнокорейський дипломат закликав країни ООН не підтримувати військові плани США проти КНДР заради своєї ж безпеки

Північна Корея підтримує програму по знищенню ядерної зброї в усьому світі, однак збереже свій ядерний арсенал до тих пір, поки їм володіють США. Про це заявив заступник постпреда Північної Кореї при ООН Кім Ін Рен на засіданні 1-го комітету Генеральної Асамблеї, передає Reuters.

«Поки ворожа політика і ядерна загроза з боку США не будуть повністю викорінені, ми ніколи і ні за яких обставин не будемо вести переговори щодо нашої ядерної зброї і балістичних ракет і ніколи навіть на дюйм не відступимо від обраного нами шляху», - сказав дипломат.

Він також заявив, що криза на Корейському півострові досягла свого граничного стану через дії США, тому, за його словами, ядерна війна на півострові «може початися в будь-який момент».

«Вся материкова частина США перебуває в діапазоні можливостей наших запусків, і якщо США наважаться вторгнутися на нашу священну територію хоч на дюйм, вони не зможуть уникнути нашого суворого покарання в будь-якій частині земної кулі», - підкреслив Кім Ін Рен.

Крім того, північнокорейський дипломат закликав країни ООН не підтримувати військові плани США проти КНДР заради своєї ж безпеки. «Поки ніхто не бере участі у військових діях США проти КНДР, ми не маємо наміру використовувати ядерну зброю або погрожувати її застосуванням проти будь-якої держави», - сказав він.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: