Тіллерсон вірить, що спецпредставник США допоможе встановити мир на Донбасі

Тіллерсон вірить, що спецпредставник США допоможе встановити мир на Донбасі
Держсекретар США Рекс Тіллерсон

Тіллерсон заявив про «повну довіру» до Волкера

Державний секретар США Рекс Тіллерсон переконаний, що призначений ним спеціальний представник по Україні Курт Волкер допоможе встановити мир в Україні.

Представник Державного департаменту США Роберт Хаммонд, який є радником Тіллерсона, зазначив: «Волкер буде координувати усі зусилля Держдепартаменту для врегулювання конфлікту, що виник після вторгнення Росії у Крим, а згодом - у Східну Україну».

«Багатий досвід Курта (Волкера. - Ред.) забезпечує йому унікальну кваліфікацію, аби спрямувати цей конфлікт (на Донбасі. - Ред.) у напрямку мирного розв'язання», - сказав Тіллерсон, якого цитує агентство Reuters.

Держсекретар додав, що США залишаються відданими цілям мінських домовленостей.

Тіллерсон заявив також про «повну довіру» до Волкера, який продовжить зусилля США з «досягнення миру в Україні».

Як повідомлялося, Державний департамент США призначив своїм спеціальним представником по Україні колишнього посла США при НАТО Курта Волкера.

У квітні видання BuzzFeed написало, що адміністрація Трампа призначить нового спеціального посланника для безпосереднього спілкування з Владиславом Сурковим, помічником президента Росії Володимира Путіна, відомим як «сірий кардинал» Кремля. В обов'язки нового посланника, ім'я якого не називалося, буде входити, зокрема, ведення переговорів про війну в Україні, йдеться в повідомленні. Також зазначається, що відкриття такого дипломатичного каналу підтримала канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Курт Волкер у 1998 році став першим секретарем місії США при НАТО, а в 1999-му обійняв посаду заступника посла США при Альянсі. У 2008 році тодішній президент Джордж Буш призначив Волкера постійним представником США при НАТО, однак вже у 2009-му той залишив посаду. Останнім часом Волкер працював у Інституті міжнародного лідерства Джона Маккейна при Аризонському держуніверситеті. 

Нагадаємо, 9 липня в Україні з візитом перебуватиме державний секретар США Рекс Тіллерсон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: