Тоні Блер у Києві дав пораду, як досягти миру на Донбасі

Тоні Блер у Києві дав пораду, як досягти миру на Донбасі
Тоні Блер

Екс прем’єр-міністр Великої Британії зазначив: домовлятися про мир завжди доводиться з ворогами, це важкий процес і його успішність залежить від готовності простих людей, а не лише політиків

Досягти миру можливо лише за умови, що до нього щиро прагнуть всі сторони конфлікту, вважає прем’єр-міністр Великої Британії (1997-2007) Тоні Блер.

«Досягти миру можливо лише з тими партнерами, які цього хочуть. З людьми, для яких переговори не є гамбітом, спрямованим на обман, або способом виграти час, щоб підготуватися до наступної фази конфлікту», - сказав він в ході лекції про мир пам'яті Шимона Переса на 14-тій Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), організованій Фондом Віктора Пінчука.

Тоні Блер додав, що це правило актуальне й для конфлікту на сході України.

«Дивлячись на резолюції, які подає до ООН Росія, важливо розуміти – це походить від партнера, який справді хоче примирення, чи це тактичний маневр? Щоб мир вкоренився партнерство має бути справжнім!», - сказав він.

Ще однією умовою, вкрай важливою для встановлення миру, на думку Тоні Блера, є справедливість принципів, справедливість організації майбутнього.

Екс прем’єр-міністр Великої Британії також зазначив: домовлятися про мир завжди доводиться з ворогами, а не друзями – це важкий процес і його успішність залежить від готовності простих людей, а не лише політиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: