Торгівля алкоголем, тютюном і пальним стала золотою жилою для сіл під Львовом (ДОКУМЕНТ)

Торгівля алкоголем, тютюном і пальним стала золотою жилою для сіл під Львовом (ДОКУМЕНТ)
Майже 20 млн грн отримало розташоване впритул до Львова село Сокільники

Найбільші доходи від сплати акцизного податку, запровадженого минулого року, отримала сільрада села Сокільники

За три квартали 2016 року населені пункти Пустомитівського району отримали понад 73,5 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу алкоголю, тютюну та пального. При цьому майже 20 млн грн з цієї суми отримало розташоване впритул до Львова село Сокільники з населенням близько 6 тис. осіб.

Детальні дані про сплату до місцевих бюджетів податку від роздрібного продажу алкоголю, тютюну та пального за січень-вересень 2016 року опублікував 10 жовтня народний депутат Богдан Дубневич, обраний від Пустомитівського району.

З’ясувалося, що найбільші доходи від сплати акцизного податку, запровадженого минулого року, отримала сільрада села Сокільники – понад 19,6 млн грн. До лідерів увійшли також Пасіки-Зубрицькі (9,1 млн грн), Гамаліївка (7,3 млн грн), Солонка (7,2 млн грн) та Лапаївка (6,9 млн грн).

При цьому райцентр Пустомити з населенням у 9,3 тис. осіб посів лише 10-те місце за сумою отриманого акцизного податку за три квартали 2016 року – 1,6 млн грн.

1_1_01



Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року акцизний податок у розмірі 5% з роздрібного продажу алкоголю, тютюну та пального сплачується до місцевих бюджетів тих органів місцевого самоврядування, на території яких було здійснено цей продаж. Таким чином, наприклад, Сокільники отримують 5% з продажів усього алкоголю чи тютюну в гіпермаркеті «Ашан», який формально розташований на їхній території, а більшість розташованих на окружній дорозі Львова сіл заробляють на доходах з АЗС.

Натомість інші села Пустомитівського району, розташовані поза основними автотрасами, зароблять значно менше.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: