Товарообіг між Україною і Австралією за сім місяців зріс на 56% - Гройсман

Товарообіг між Україною і Австралією за сім місяців зріс на 56% - Гройсман

Основна стаття імпорту – мінеральні палива, нафта і продукти її перегонки

Товарообіг між Україною і Австралією в січні-липні 2017 року виріс на 56,3%. Про це повідомляє прес-служба уряду, за результатами зустрічі прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з президентом Сенату Австралії Стівеном Перрі.

Зазначається, що за сім місяців 2017 року товарообіг між Україною та Австралією зріс до $112,93 млн (+56,3%), експорт – $7,82 млн (+53,8%), імпорт – $105,11 млн (+56,5%).

Основна стаття імпорту – мінеральні палива, нафта і продукти її перегонки.

«Австралія зацікавлена інвестувати в оптову та роздрібну торгівлю, ремонт автотранспортних засобів, професійну, наукову та технічну діяльність, інформацію та телекомунікації», - йдеться у повідомленні. 

Також Гройсман закликав австралійську сторону до поглиблення взаємовигідного співробітництва.

«Географічно ми знаходимося далеко, але в цей історичний період ми можемо поглибити наші відносини. Хочу підтвердити наше бажання поглиблювати дипломатичні і політичні зв'язки, а також активізувати наше економічне співробітництво. Переконаний, нам необхідно шукати механізми співпраці в економічній сфері, так як потенціал, який ми маємо сьогодні в двосторонній торгівлі, набагато більше, ніж ми маємо реальні цифри», - наголосив прем'єр.

Зокрема, Україна зацікавлена розвивати співробітництво в нафтогазовій, металургійної, хімічної, енергетичної, автомобільній промисловості і в області інфраструктури, а також готова запропонувати проекти модернізації виробничих процесів в різних галузях і обговорити можливості поставок сільськогосподарської та харчової продукції в Австралію.

Нагадаємо, у першому кварталі 2017 року торгівельний обіг України з Європейським Союзом зріс на 21,6%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: