Трамп оголосив надзвичайний стан через смерть від опіатів

Трамп оголосив надзвичайний стан через смерть від опіатів

Велике число смертей від передозування опіоїдними препаратами в США пов'язано з широкою доступністю цих ліків

Президент США Дональд Трамп оголосив надзвичайний стан у сфері охорони здоров'я через «найгіршу наркотичну кризу»в історії країни.

«Відсьогодні моя адміністрація офіційно оголошує опіоїдну кризу надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров'я в національних масштабах», – сказав Трамп.

Ситуацію, яка склалася у країні він «небаченою» кризою.

«Настав час звільнити наші громади від цього лиха наркозалежності. Ми можемо стати поколінням, яке покінчить з опіоїдною епідемією, ми можемо це зробити»,– сказав американський лідер.

Велике число смертей від передозування опіоїдними препаратами в США пов'язано з широкою доступністю цих ліків, які виписуються за рецептами. Крім того, з-за кордону в країну надходять нелегальні наркотичні препарати.

У березні Дональдом Трампом була заснована президентська комісія по боротьбі з так званою «опіоїдною кризою».

Нагадаємо, американський мільярдер Том Стаєр запустив кампанію під назвою «Необхідно оголосити імпічмент», метою якої є усунення президента США Дональда Трампа від влади.

«Він підвів нас до порогу ядерної війни, перешкоджає правосуддю в ФБР і, безпосередньо порушуючи конституцію, брав гроші від іноземних держав, а також погрожував закрити новинні організації, які повідомляють правду», - заявив Стаєр в опублікованому ним відео.

Також на сайті кампанії ведеться збір підписів за відсторонення Трампа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: