Трамп скликає «найбіліший» уряд з часів Рейгана

Трамп скликає «найбіліший» уряд з часів Рейгана

Якщо Сенат схвалить запропонованих Трампом кандидатур, тільки п'ять з 22 позицій дістануться «небілим чоловікам», причому у найбільш незначущих міністерствах

У кабінеті міністрів президента США Дональда Трампа переважатимуть білі, пише швейцарська газета Tagesanzeiger.

Так, якщо Сенат схвалить запропонованих Трампом кандидатур, тільки п'ять з 22 позицій дістануться «небілим чоловікам», причому у найбільш незначущих міністерствах. Наприклад, єдиним «кольоровим» міністром стане Бен Карсон, якого призначають у міністерство житлового будівництва і міського розвитку США.

Крім того, міністерські портфелі непропорційно розподілені і в гендерному відношенні, про що говорить призначення лише чотирьох жінок на тлі 18 чоловіків. Приміром, під час президентства Барака Обами в кабміні було сім жінок, що означає спад з 32% до 17%. Водночас з чотирьох майбутніх жінок-міністрів дві – Елейн Лан Чао і Ніккі Хейлі – мають міграційне минуле: одна народилася на Тайвані, а інша є дочкою іммігрантів з Індії.

У підсумку жінки і національні меншини становлять всього 23% в кабінеті Трампа. При цьому його попередники – Буш і Обама – призначали по 45% і 64% «небілих» відповідно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: