Трамп заявив, що хоче подружитися з Путіним

Трамп заявив, що хоче подружитися з Путіним

Американський президент ухилився від запитання журналістів, чи вважає він РФ загрозою для Сполучених Штатів

Президент США Дональд Трамп сподівається, коли-небудь нормалізувати відносини з Росією. Як повідомляє «Радіо Свобода», про це він заявив на спільній з президентом Фінляндії Саулі Нііністе прес-конференції в Білому домі.

«Це велика країна, це ядерна держава, це країна, з якою нам треба ладнати. І я думаю, що, в кінцевому рахунку, ми порозуміємося з Росією», - сказав він.

Трамп підкреслив, що «це буде добре для миру в усьому світі». При цьому американський президент не захотів прямо відповідати на запитання журналістів, чи вважає він РФ загрозою для Сполучених Штатів, сказавши лише, що «розглядає багато країн в якості загрози безпеці для США».

Як повідомляється, президент Фінляндії вперше за 15 років відвідав з офіційним візитом у США. Трамп назвав Балтійський регіон «дуже важливою частиною» світу і відповів, що США рішуче налаштовані на захист партнерів і союзників у Балтиці.

Нагадаємо, відносини США і Росії значно погіршилися після прийняття адміністрацією Барака Обами пакету антиросійських санкцій у грудні 2016 року і звинувачень у «втручання у вибори в США». 2 серпня президент США Дональд Трамп підписав закон про санкції проти Росії, Північної Кореї та Ірану. У відповідь Москва наказала скоротити склад дипмісії США в Росії на 755 осіб, прирівнявши кількість службовців посольства США в Росії до числа працівників дипмісії у Сполучених Штатах. Після цього США оголосили про припинення видачі неімміграційних віз по всій Росії до 1 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: