Трибунал у Гаазі засудив екс-віце-прем'єра Сербії до 10 років ув'язнення

Трибунал у Гаазі засудив екс-віце-прем'єра Сербії до 10 років ув'язнення
Воїслав Шешель проведе 10 років за гратами

Шешеля звинувачують в закликах до етнічної чистки та розпалювання міжетнічних злочинів під час війни в Югославії 1990-тих років

Гаазький трибунал скасував попередній виправдовувальний вирок колишньому віце-прем'єру та голові Сербської радикальної партії Воїславу Шешелю. Натомість політика засудили до 10 років ув'язнення. 

Про це повідомляє Вalkan Іnsight.

Воїслава Шешеля звинувачують в закликах до етнічної чистки та розпалювання міжетнічних злочинів під час війни в Югославії 1990-тих років. Прокурори під час процесу називали його «пропагандистом Великої Сербії».

Зазначається, що в обвиченні фігурували епізоди виступу Шешеля в боснійському Зворніку в 1992 році, в якому він закликав «зачистити» боснійську сторону річки Дріна. На думку слідства, це був «явний заклик до етнічної чистки».

Також в справі фігурувала промова Шешеля, в якій він закликав до вигнання хорватів із села Хртковчі у регіоні Сербська Воєводіна. Суд вважає, що це було «явним закликом до розпалювання злочинів».

Зазначається, що Шешель не був присутнім на оголошенні вироку. У листопаді 2014 року він був тимчасово випущений з вязниці для лікування онкології і з того часу не повернувся в Гаагу. Зараз Шешель депутат сербського парламенту. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: