Тука назвав Жебрівського «політичним страусом» і закликав вийняти голову з піску

Тука назвав Жебрівського «політичним страусом» і закликав вийняти голову з піску
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука

Від замовчування проблема екології на Донбасі не вирішиться, заявив Тука

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука вважає «політичним страусизмом» позицію глави Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського щодо катастрофічної ситуації з екологією на Донбасі. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Питання екології регіону - надзвичайно складне. Робити вигляд, начебто нічого не відбувається – «політичний страусизм»! Замість того, щоб вирішувати на сучасному рівні питання водоочистки (наприклад, для Маріуполя), значно простіше видати коментар «краще іноді мовчати». Тільки, від замовчування проблема не вирішиться. І від того, що радіометром вимірювати рівень мінералізації води - теж нічого не вирішиться», - заявив Тука.

Він нагадав, що вже два роки тривають розмови про небезпеку від затоплення шахт на непідконтрольній українській владі території Донбасу.

Тука зазначив, що про нерентабельність шахт і необхідність їхнього закриття він знав із середини 1980-х. «Ох, як багато в країні вже зроблено за ці десятиріччя... І ви всі теж про це чудово знали. І знаєте! То, виймайте голови з піску!» - звернувся Тука до «політичних страусів».

Нагадаємо, Георгій Тука вважає, що через екологічну ситуацію на Донбасі люди не зможуть там жити протягом 10 років.

«Мова йде взагалі не про порятунок Донбасу. На цьому хрест. Мова іде про поступове звільнення цього регіону від людей, бо люди там існувати не зможуть протягом 10 років», - сказав він.

За словами Жебрівського, заяви, які робить Тука, - це «шкода у першу чергу для економіки цілого регіону». Глава Донецької ОДА вважає, що «іноді краще мовчати, аніж говорити».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: