Турчинов прибув до зони АТО через загострення ситуації

Турчинов прибув до зони АТО через загострення ситуації
Facebook Олександра Турчинова

Секретар РНБО провів нараду з військовим керівництвом АТО і перевірив готовність українських військових підрозділів

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов відвідав передню лінію оборони Збройних сил України на Маріупольському напрямкучерез загострення ситуації в зоні АТО. Про це повідомила прес-служба РНБО.

Секретар РНБО провів нараду з військовим керівництвом АТО і перевірив готовність українських військових підрозділів у районі Маріуполя, відвідавши опорні пункти в Широкиному та інші позиції на південних оборонних рубежах.

За його словами,  «російські окупаційні війська у складі 1-го і 2-го армійських корпусів значно збільшили кількість обстрілів, які ведуться із зухвалою зневагою домовленостей щодо відведення від лінії зіткнення важкого озброєння».

Він зазначив, що бойовики щодня використовують заборонену Мінськими угодами 152 мм та 122 мм артилерію, 120-мм міномети і РСЗВ. Турчинов підкреслив, що найбільша інтенсивність обстрілу спостерігається на донецькому і маріупольському напрямках.

Він додав, що бойовикам інтенсивно постачають зброю, боєприпаси й пальне, також створюються оперативні резерви. «Усе це є підтвердженням підготовки російським Генштабом наступальних операцій», - сказав він.

Секретар РНБО зазначив, що Збройні сили України готові дати адекватну відповідь на будь-які провокації.

Раніше спікер Адміністрації президента (АП) з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що на донецькому напрямку обстановка залишається складною, незважаючи на те, що кількість обстрілів за минулу добу зменшилася, бойовики активно використовують важку артилерію та міномети.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: