Туреччині пригрозили виключенням з Ради Європи

Туреччині пригрозили виключенням з Ради Європи

Анкару також попередили, що повернення до смертної кари може закрити «двері в ЄС»

У Раді Європі (РЄ) висловили занепокоєння в зв'язку з планами уряду Туреччини подати на розгляд парламенту країни законопроект про повернення смертної кари.

Представник генсека РЄ впевнений, що можливе введення Анкарою страти несумісне з членством Туреччини в складі організації, повідомляє DW.

«Приведення у виконання (вироків) страти несумісне з членством в РЄ», - написав у Твітері керівник Дирекції комунікації і представник генсека організації Турбйорна Ягланда - Даніель Хьольтген.

Крім того, глава МЗС Австрії Себастьян Курц підкреслив, що «двері в Євросоюз» перед Анкарою можуть зачинитися.

«Смертна кара - жорстока і негуманна форма покарання, яка повинна бути скасована у всьому світі і знаходиться в явному протиріччі з європейськими цінностями», - цитує главу МЗС Австрії Austria Presse Agentur.

Переговори про вступ Туреччини до Євросоюзу почалися в 2005 році - через 18 років після подачі Анкарою відповідної заяви. У 2013 році сторони почали діалог про можливість безвізового режиму.

У суботу, 29 жовтня, на мітингу в Анкарі президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган висловив упевненість, що депутати однопалатного парламенту країни проголосують на підтримку законопроекту про повернення смертної кари. При цьому він додав, що готовий ратифікувати документ.Смертний вирок скасовано в країні в 2004 році в рамках зусиль по зближенню з ЄС. Востаннє страта в країні відбулася у 1984 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: