Турецькі війська зайшли на території сирійської провінції Ідліб

Турецькі війська зайшли на території сирійської провінції Ідліб

Туреччина надіслала близько 30 бронемашин

В четвер, 12 жовтня, збройні сили Туреччини зайшли на територію сирійської провінції Ідліб і почали створення позицій для проведення спостереження.

Даний крок, відповідно до заяви, спрямований перш за все проти діяльності курдських сил, повідомляє агентство Reuters.

Ситуацію прокоментував представник Вільної сирійської армії (ВСА). Відповідно до заяви речника ВСА, даний крок повністю відповідає Астанинським угодам щодо деескалації у провінції Ідліб і спрямований для попередження нанесення авіаударів російською авіацією чи спроби бійців курдської самооборони розширити на захід території під власним контролем.

Даний крок відбувається на фоні заяви президента Туреччини минулої суботи про те, що збройні сили його країни проводять операції спільно із сирійськими повстанцями, яких вони підтримують, в тому числі частково в рамках угоди про створення зони припинення бойових дій і деескалації в провінції Ідліб.

При цьому угруповання Тахрір Аль-Шам, яке контролює більшу частину цієї сирійської провінції, має протиріччя із угрупованнями, які підтримує Анкара.

Усього, за свідченнями місцевого населення і бійців ВСА, Туреччина надіслала близько 30 бронемашин. Турецькі сили супроводжував конвой із бійців угруповання Тахрір Аль-Шам, а місцем призначення став населений пункт Шейх Баракат. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: