У 5 каналу з'явився двійник у Запоріжжі - ЗМІ

У 5 каналу з'явився двійник у Запоріжжі - ЗМІ
Фото: Детектор медіа

Рішення Нацради з питань телерадіомовлення викликало суспільний резонанс

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення видала ліцензії двом телеканалам, назви яких вже використовують інші відомі телеканали. Такі рішення регулятор прийняв 8 листопада на своєму засіданні, передає АіФ.

Тепер, згідно з рішенням Нацради, ТОВ «Запорізька незалежна телерадіокомпанія ТВ-5» отримала ліцензію на супутникове мовлення з логотипом tv-5 (5 канал уже існує, належить президенту України Петру Порошенку), а ТОВ «Канжут» (власнику торгової марки ТВ1) отримало ліцензію на кабельне мовлення з логотипом ТВі (канал з такою назвою вже існує). Таким чином, регулятор допустив одночасне існування відразу двох телеканалів з ідентичними і схожими назвами.

Як раніше повідомляли ЗМІ, рішення Нацради з телеканалу TVi викликало резонанс, і власники бренду TVi готують документи до правоохоронних органів. Вони вважають дії регулятора незаконними.

Як повідомила член Нацради Уляна Фещук, вона не бачить в цьому проблеми. Оскільки логотипи обох компаній графічно різні. На питання «Детектора медіа», чи видасть Нацрада ліцензію будь-якої компанії, яка захоче вести мовлення в маленькому місті і зареєструє торгову марку, подібну до інших телевізійних брендів, Фещук відповіла: «Відверто кажучи, за законом, так. Але, звичайно, для нас важливо, як виглядають марки. У глядача повинна бути можливість розрізняти ці компанії».

Нагадаємо, телеканал «ТВ-5» належить структурам, які володіють ВАТ «Запоріжсталь», які між тим входять до орбіти впливу Ріната Ахметова. Єдиним акціонером 5 каналу виступає інвестфонд Prime Assets Capital, власником якого є Порошенко. В «ПII ТОВ ТРК «Експрес-Інформ» інвестфонд Prime Assets Capital володіє 90% акцій, а решта 10% належать топ-менеджеру «5 каналу» Владиславу Лясовському.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: