У Білому домі вшанували пам'ять жертв Голодомору

У Білому домі вшанували пам'ять жертв Голодомору

У заяві Білого дому зазначається, що «українців навмисно морили голодом під час Голодомору»

У США поминають жертв комуністичних режимів у всьому світі, окремо відзначивши Голодомор як свідомо здійснений проти українців.

Про це йдеться в заяві Білого дому з нагоди Дня пам'яті жертв комунізму.

«З часу більшовицької революції в Росії 1917 року ми стали свідками наслідків тиранічної комуністичної ідеології - страждань, репресій і смертей. Комунізм підпорядковує невід'ємні права людини нібито добробуту всіх, що призводить до винищення свободи віросповідання, приватної власності, свободи слова і, що дуже часто, життя», - йдеться в заяві.

В Білому домі підкреслили, що ці жахи включали в себе те, що «українців навмисно морили голодом під час Голодомору, росіяни зникали під час Великого терору, камбоджійці гинули на «полях смерті», а в берлінців стріляли, коли вони намагались втекти на свободу».

У заяві йдеться, що жертви цих та багатьох інших звірств є свідченням незаперечного факту, що комунізм і прагнення до нього завжди будуть руйнівними для людського духу і процвітання людства.

Адміністрація США підтвердила намір «продовжувати просувати справу свободи і можливостей для всіх».

Раніше повідомлялося, що штат Вірджинія приєднався до низки американських штатів, визнавши Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: