У центрі Москви встановлять пам’ятник Сталіну

У центрі Москви встановлять пам’ятник Сталіну
Бюсти Йосипа Сталіна і Володимира Путіна у сувенірному магазині

На «Алеї правителів» у Москві з'являться вісім нових бюстів

На «Алеї правителів» у Москві з'являться пам'ятники людям, які керували Росією в XX столітті, в тому числі Володимиру Леніну і Йосипу Сталіну. Про це заявив виконавчий директор Російського військово-історичного товариства Владислав Кононов.

За його словами, всього на алеї додадуться вісім нових бюстів: Леніну, Сталіну, Хрущову, Брежнєву, Андропову, Черненку, Горбачову і Єльцину. Їх установлять 22 вересня.

У церемонії відкриття візьмуть участь міністр культури РФ Володимир Мединський, вдова першого президента Росії Наїна Єльцина і автор пам'ятників Зураб Церетелі.

Науковий директор РВІТ Михайло Мягков пояснив, що бюсти правителів будуть у першу чергу виконувати просвітницьку функцію. «Завдання цієї алеї - нести освітню функцію. Тут можна проводити відкриті уроки», - сказав він.

При цьому Мягков визнав, що ставлення до встановлення пам'ятників політикам новітньої історії Росії може бути неоднозначним. Він підкреслив, що установка бюстів ведеться «не на догоду якійсь політичній кон'юнктурі, а щоб нагадувати, що в нас була така історія».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: