У Чернівцях заочно засудили пособницю бойовиків «ЛНР»

У Чернівцях заочно засудили пособницю бойовиків «ЛНР»

Суд призначив пособниці бойовиків «ЛНР» покарання у вигляді 10 рокiв позбавлення волi

Шевченківський районний суд Чернівців заочно засудив до 10 років позбавлення волі пособницю терористів так званої «ЛНР» за фінансування та видачу їм грошей.

Про це повідомила прес-служба управління СБУ в Чернівецькій області.

Правоохоронці встановили, що мешканка Луганської області з травня 2014 року фінансово і матеріально сприяє злочинній діяльності бойовиків: веде облік матеріальних активів, складає та подає до так званих «контролюючих органів ЛНР» фінансову звітність, проводить фінансові операції з нарахування та видачі грошей терористам.

Зокрема, в січні 2015 року разом з «партнером» вона створила конвертаційний центр, через який здійснювалось фінансування незаконних збройних формувань. Зловмисники перераховували кошти бойовиків на рахунки «фінансової установи», переводили їх у готівку та обмінювали на російські рублі. Потім ділки кур’єрами переправляли гроші бойовикам так званої «ЛНР» через територію РФ. За інформацією спецслужби, у такий спосіб зловмисники «конвертували» понад 34 млн грн.

Шевченківський районний суд Чернівців заочно визнав пособницю терористів винною за ч. 2 ст. 258-5 Кримiнального кодексу і призначив їй покарання у вигляді 10 рокiв позбавлення волi.

Вирок набув законної чинності. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: