Прикордонники пояснили, як прогавили двох членів екіпажу «Норда»

Прикордонники пояснили, як прогавили двох членів екіпажу «Норда»

Вдень ще семеро людей з «Норду» намагалися вилетіти до Мінська з російськими паспортами

У четвер, 19 квітня, близько 6:00 двоє громадян України, членів судокоманди СЧС «Норд», обманним шляхом виїхали з України до Білорусі.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Зазначається, що двоє українців вилетіли до Білорусі рейсом з Києва.

«В аеропорту «Жуляни» на рейс, що слідував до Білорусі, зареєструвалося, нібито, двоє громадян РФ, які на паспортний контроль пред’явили документи громадян РФ, видані у генконсульстві РФ в місті Харків. Оскільки українська сторона в жодному разі не визнає документи, які видані окупаційною владою РФ в Криму, але це не розповсюджується на документи, які видані офіційно діючими диппредставництвами РФ на території України, та оскільки транскрипція прізвищ громадян в паспортах РФ відрізнялася від ідентифікаційних цих громадян України – членів суднокоманди «Норд», які містилися в базах даних, громадяни були пропущені через кордон та вилетіли до Білорусі», - заявили у Держприкордонслужбі.

Підкреслюється, що на момент вильоту відповідних доручень від інших правоохоронних органів чи рішень судів щодо обмеження у виїзді членів суднокоманди на адресу Держприкордонслужби не надходило.

Також вдень ще семеро членів екіпажу судна «Норд» намагалися вилетіти до Мінська.

«Враховуючи те, що існують підстави сумніватися у законності видачі громадянам України – членам суднокоманди «Норд» документів, які, нібито, підтверджують громадянство РФ, о 15:20 під час оформлення пасажирів на рейс, що слідував до Мінська, Державна прикордонна служба відмовила у виїзді ще семи громадянам України - членам суднокоманди «Норд», які надали на прикордонний контроль аналогічні документи громадян РФ, вилучила їх та склала протоколи про чергову спробу незаконного порушення державного кордону України», - говориться у повідомленні.

Матеріали направлені до суду.

Членам суднокоманди «Норд» в черговий раз запропоновано звернутися до органів Державної міграційної служби України задля підтвердження громадянства України та виїзду в подальшому до місць постійного проживання на законних підставах.

За цим фактом проінформовано МЗС, СБУ та інші правоохоронні органи.

Нагадаємо, 8 квітня українські прикордонники не пустили в Росію екіпаж заарештованого керченського судна «Норд», який був оштрафований судом в Маріуполі за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: