У Греції перекинулася машина з мігрантами: є загиблі і травмовані

У Греції перекинулася машина з мігрантами: є загиблі і травмовані

Водій автомобіля, що перевозив нелегальних мігрантів, втратив контроль під час переслідування поліцією

У Греції в результаті аварії автомобіля, що перевозив нелегальних мігрантів, загинули дві людини і ще сім - серйозно травмовані.

Про це повідомляє з посиланням на грецьку поліцію.

«Дві людини загинули, сім - дістали поранення, причому більшість з них - серйозні, коли водій автомобіля, що перевозив нелегальних мігрантів, втратив контроль під час переслідування поліцією і машина перекинулась», - говориться в повідомленні.

Інцидент стався в суботу вранці на шосе неподалік від північного міста Ксанті.

Національності жертв поки що невідомі.

Як повідомлялося, після закриття «балканського маршруту» в 2016 році шлях Середземним морем став основним для мігрантів, які прагнуть потрапити в Європу. За підрахунками МОМ, у 2017 році понад три тисячі людей потонули або зникли безвісти при спробі перетнути Середземне море, відпливаючи переважно з Лівії в напрямку Італії, а за останні чотири роки кількість загиблих становить понад 20 тисяч. У рамках європейської операції «Софія», покликаної запобігати перетину Середземного моря нелегальними мігрантами, з 2015 року врятовано понад 42 тисячі осіб.

Нагадаємо, в Міністерстві закордонних справ України повідомили, що зараз 26 громадян України - членів екіпажів трьох суден - затримані в Греції на час проведення слідчих дій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: