У Ільмі Умерова у психлікарні відібрали життєво необхідні ліки і ложку

У Ільмі Умерова у психлікарні відібрали життєво необхідні ліки і ложку
Фото radiosvoboda.org

Ільмі Умерова примусово запроторили до психлікарні на 28 днів

 У стаціонарі Кримської психіатричної лікарні № 1 в Сімферополі, куди одного з лідерів кримських татар Ільмі Умерова запроторив російський суд, він перебуває без життєво необхідних ліків, а також позбавлений звичних побутових речей - ременя, шнурків і навіть ложки. Про це повідомляє його дочка Айше Умерова, пише «Україна молода».

За її словами, до екс-керівника Бахчисарайськой райдержадміністрації, а нині заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу не пускають рідних та адвоката.

«Це відділення номер 9, де утримують по суті мирних пацієнтів - загальне чоловіче відділення - та тих, кого направили на судово-психіатричну експертизу, які не містяться під вартою. Відділення має закритий двір з ґратами і замком», - описує донька умови утримання батька.

Більшість пацієнтів цього закладу взагалі живуть на вулиці. «Оскільки на першому поверсі відділення зараз проводиться ремонт, багато хворих лежать в коридорах і прямо на вулиці, під навісом. Батько, наскільки я знаю, поміщений на другий поверх. У палаті повинен перебувати один», - каже Айше Умерова.

Її, як і інших родичів, не пускають провідати батька - так розпорядився слідчий. «На сьогоднішній день за розпорядженням слідчого побачення нам заборонені. Поки дозволені тільки передачі їжі два рази в день і то, список того, що можна принести дуже обмежений. Телефон вилучили лікарі. Зв'язку з ним ніякої немає, тому дуже сподіваюся, що питання зі побаченнями вирішать позитивно. 28 днів...», - зазначила вона.

 При цьому пацієнтам психіатричної лікарні в окупованому Криму заборонено користуватися елементарними побутовими речима. «Заборонені ремені, шнурки - навіть шнурок з шортів висмикнули, ложки... Їсти можна тільки в окремій кімнаті. Душ, туалет, раковина - все загальне на поверсі. У палату не можна заносити нічого, все зберігається у санітарів», - описує донька умови утримання в цьому лікувальному закладі.

 І що найстрашніше - його ліки: заборонили мати при собі, все у медсестри на першому поверсі, і, більш того, сказали що тепер їх лікарі вирішать, що він може приймати, а що ні. При цьому Ільмі Умерову заборонили приймати життєво необхідні ліки, які йому потрібні від кількох прогресуючих хвороб, адже в нього хвороба Паркінсона ступеня III, гіпертонія, цукровий діабет.

 «Ми дуже переживаємо за його стан, адже всього тиждень тому його госпіталізували із зали суду в передінфарктному стані з дуже високим тиском, який лікарі тиждень намагалися стабілізувати. Для нас найголовніше - його здоров'я, а не маючи з ним ніяких контактів ми не можемо бути впевнені, що він нормально себе почуває», - нарікає донька.

За її словами, у четвер до Ільмі Умерова мали допустити кардіолога та невропатолога, але не ясно, чи це сталося. адже в палату не дозволили зайти навіть адвокату політика.

101872

Як повідомлялось, 18 серпня ФСБ Росії забрала хворого Ільмі Умерова з лікарні, помістивши його до психіатричного диспансеру в Сімферополі, де він має пройти примусову судово-психіатричну експертизу за рішенням окупаційного суду Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: