У італійській Сардинії відкрили пам’ятник жертвам Голодомору в Україні

У італійській Сардинії відкрили пам’ятник жертвам Голодомору в Україні
Монумент жертвам Голодомору в Україні

Це перший масштабний монумент у Західній Європі, присвячений Голодомору українців

У місті Кальярі, столиці автономного італійського регіону Сардинія, відбулася урочиста церемонія відкриття пам’ятника жертвам Голодомору в Україні.

Про це повідомили в Посольстві України в Італії.

«Це перший монумент такого масштабу, присвячений жертвам геноциду українського народу 1932-1933 років, встановлений в західній Європі. Багатотонна монолітна кам’яна брила із цінного сардинського каменя «Нуріччі» руками та душею відомого італійського майстра, скульптора «Armandi» (Armandіno Lecca), перетворилася на «зов українців» - невинних жертв цього жахливого злочину проти людяності», - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у диппредставництві, відкриття монумента на Сардинії є невипадковим, адже тут - активна українська громада.

«Саме в цьому регіоні завдяки зусиллям активістів української громади, зокрема президента Асоціації «ОЧІ» Володимира Степанюка, дипломатів Посольства України в Італії, місцевої влади Кальярі та скульптора Армандіно Лекка вдалося поєднати прагнення українців Італії вшанувати пам’ять закатованих наших співвітчизників з позитивною налаштованістю італійських друзів до України», - зазначають у посольстві. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: