У Єгипті поліція вилучила під час обшуку рідкісну статуетку епохи Середнього царства

У Єгипті поліція вилучила під час обшуку рідкісну статуетку епохи Середнього царства

Артефакт був виявлений поліцією в квартирі підозрюваного в контрабанді

Рідкісна давньоєгипетська статуетка була вилучена поліцією в місті Ас’ют під час операції із затримання підозрюваного в контрабанді. Про це повідомляє міністерство у справах старожитностей Єгипту.
За даними відомства, в правоохоронні органи надійшла інформація, що один з місцевих жителів незаконно проводить розкопки і займається контрабандою давньоєгипетських цінностей. Під час обшуку в квартирі підозрюваного поліцейські виявили рідкісну статуетку епохи Середнього царства (2160-1785 роки до н. е.).

Як повідомили в міністерстві у справах старожитностей Єгипту, 37-сантиметрова статуетка з чорного граніту збереглася в чудовому стані. Вона зображує верховного жерця, що поклоняється богам. На ній добре читаються ієрогліфи з іменами шанованих божеств, в тому числі - головного бога Амона.
За словами підозрюваного, він виявив статуетку під час таємних розкопок під фундаментом одного з будинків і мав намір продати артефакт.
Як повідомили у відомстві, так звані чорні копачі є великою проблемою для єгипетської влади. Найбільша їхня активність відзначається в районі Луксора і Асуана.

В травні 2017 року влада країни прийняла третю серію поправок до закону про старожитності 1983 року, яка передбачає кримінальну відповідальність аж до довічного ув'язнення за незаконні розкопки, зберігання, продаж і вивезення за кордон стародавніх артефактів, які становлять історичну і культурну цінність для Єгипту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: