У Ємені коаліційні сили захопили аеропорт міста Ходейда

У Ємені коаліційні сили захопили аеропорт міста Ходейда

Штурм міста триває вже тиждень

Бої між силами міжнародної коаліції на чолі із Саудівською Аравією і повстанцями хуситами перемістилися в житлові райони портового міста Ходейда (Ємен) після захоплення аеропорту силами міжнародної коаліції. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Тим самим це іще більше загострило страхи щодо можливої гуманітарної катастрофи. Очевидні говорять про масовані бомбардування коаліційний сил на дорогах, які ведуть до аеропорту. Сам штурм міста, який є головною морською артерією для повстанців хуситів, триває вже тиждень. 

Речник коаліції на чолі із Саудівською Аравією заявив про те, що після захоплення аеропорту йде знищення фортифікаційних споруд поряд. При цьому хусити активно використовують танки, ховаючи їх в житлових кварталах.

Жителі міста Ходейда змушені переховуватися в своїх будинках протягом всього часу штурму. Штурм ускладнив доступ для гуманітарної допомоги, що може в тому числі привести до виникнення епідемії холери. За найгіршого сценарію штурм Ходейди може коштувати до 250 тисяч життів – через прямі жертви від бойових дій і епідемії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: