У Казахстані зменшено рівень терористичної загрози

У Казахстані зменшено рівень терористичної загрози
rus.delfi.lv

Нині там помірний, «жовтий рівень»

У Казахстані в зв'язку з терористичним актом в Актобе 5 червня, введено помірний «жовтий» рівень терористичної небезпеки на 40 діб, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на заяву Республіканського штабу з боротьби з тероризмом.

Раніше правоохоронці прийняли рішення про введення «червоного» рівня терористичної небезпеки.

«Керівником республіканського оперативного штабу з боротьби з тероризмом - головою Комітету національної безпеки Казахстану Володимиром Жумакановим в межах Алматинської, Акмолинської, Актюбінської, Атирауської, Східно-Казахстанської, Західно-Казахстанської, Жамбилська, Карагандинської, Кизилординській, Костанайської, Мангістауської, Павлодарської, Північно-Казахстанської і Південно-Казахстанської областей, Астани і Алмати встановлений помірний «жовтий» рівень терористичної небезпеки терміном на 40 діб», - йдеться в повідомленні штабу.

У зв'язку з цим, наголошується, населення просять з розумінням поставитися до проведеної роботи державних органів.

«Звертати увагу на безгоспні предмети (сумки, коробки, згортки, мішки, валізи і т.п.), особливо з наявністю проводів і технічних пристроїв, а також на підозрілих людей в громадських місцях і транспорті. Не торкатись підозрілих предметів. Не приймати на зберігання або для транспортування підозрілі предмети, особливо від невідомих осіб. Поставитися з розумінням до дій співробітників правоохоронних органів під час перевірки документів та надавати їм посильну допомогу», - йдеться в повідомленні.

Крім того, казахстанців закликають не піддаватися паніці і керуватися офіційною інформацією державних органів.

Нагадаємо, 5 червня в Актобе група релігійних радикалів напала на два магазини зброї і військову частину. В результаті шестеро осіб було вбито і 38 поранено, більшість з них військовослужбовці. В ході антитерористичної операції 12 злочинців було вбито, 6 поранені, 9 затримані, ще 6-7 знаходяться в розшуку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: