У Києві відбулася акція протесту аграріїв з вимогою зупинити рейдерство по відношенню до «Росток-Холдинг»

У Києві відбулася акція протесту аграріїв з вимогою зупинити рейдерство по відношенню до «Росток-Холдинг»

«Росток-Холдинг» звернулася до президента України та Генпрокуратури

Сьогодні в урядовому кварталі відбулася акція протесту працівників «Росток-Холдинг» у зв'язку з продовженням блокування роботи підприємств агрохолдингу, зокрема, блокування збору врожаю.

«Росток-Холдинг» звернулася до президента України та Генпрокуратури з закликом зупинити рейдерську атаку на їхнє підприємство.

«Аграрії повинні збирати урожай, а не відбивати атаки рейдерів», - відзначили учасники акції. За словами протестувальників, вже другий тиждень усі 17 підприємств холдингу, розташованих у Сумській і Чернігівській областях - не працюють. Тому вони не можуть завершити збір врожаю. На думку керівництва «Росток-Холдинг», велику сільськогосподарську компанію хочуть захопити рейдери.

«Частина врожаю вже продана європейським і американським компаніям. Однак зібрати агрокультури ми не можемо. Можливі збитки ми оцінюємо у понад мільярд гривень. Сьогодні ми чітко заявляємо, що рейдерська атака на «Росток-Холдинг» тягне за собою катастрофічні соціально-економічні наслідки», - підкреслив Голова ради директорів Віктор Купавцев.

Якщо не відновити роботу компанії, то бюджет України недоотримає значні обсяги податків - близько ста мільйонів гривень. Також будуть валютні збитки для держави. Крім того, з кожним днем зростає екологічна загроза, оскільки незібраний врожай може згнити. А, враховуючи суху і теплу погоду, висока ймовірність самозаймання соняшнику, сої, кукурудзи, що зберігаються в елеваторних комплексах.

Найголовніше, що постраждають тисячі працівників, які через зупинку роботи підприємств залишилися без роботи. В цілому це близько десяти тисяч робочих «Росток-Холдіг» разом з сім'ями, - відзначили учасники акції.

«Сьогодні ми проводимо попереджувальну акцію протесту. Зараз всі підприємства аграрного сектора з тривогою спостерігають за розвитком ситуації, тому що рейдерська атака на «Росток-Холдинг» - дуже знакова для них подія. Реакція влади та керівників правоохоронних органів повинна показати, наскільки українські аграрні підприємства реально захищені державою від спроб рейдерського захоплення. Чому на п'ятому році після Революції гідності замість того, щоб збирати урожай, ми змушені відбиватися від рейдерів?» - зазначив керівник компанії.

Під час акції Віктор Купавцев передав в АдміністраціюПрезідента звернення працівників «Росток-Холдинг» до глави держави. За словами Купавцева, у нього є всі підстави сподіватися на підтримку Президента Петра Порошенка у вирішенні ситуації, що склалася навколо спроби рейдерського захоплення компанії.

Атака на українського виробника повинна бути зупинена, - підкреслив Віктор Купавцев.

Нагадаємо, 8 жовтня правоохоронні органи зупинили роботу агрохолдингу через рішення райсуду Харківської області, що в якості запобіжного заходу застосував арешт активів, заборону збирати урожай і здійснювати продаж зерна. За словами адвоката, керуючого партнера ЮФ «Ілляшев та Партнери» Михайла Ілляшова, що захищає інтереси «Росток-Холдинг», це рейдерська атака. Постанови про заходи винесені в один і той же день, без виклику представників підприємств, з позбавленням права на захист і з порушенням принципів розумності, доцільності та своєчасності заходів.

Довідка. «Росток-Холдинг» - вертикально-інтегрована агропромислова група, що спеціалізується на вирощуванні і реалізації зернових культур, а також виробництво і продаж молока. Під контролем групи близько 60 тис. Га. До групи також входять 5 тваринницьких ферм, 3 елеваторні комплекси та ряд торгових компаній. Група входить в топ-10 найефективніших агропідприємств України за версією журналу Landlord. У рейтингу ТОП-100 латифундистів України займає двадцять п'яте місце.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: