У Китаї цензура заборонила Вінні Пуха

У Китаї цензура заборонила Вінні Пуха

Причина заборони проста: раніше китайського президента Сі Цзіньпіна порівнювали з вгодованим диснеївським ведмежатком

Вінні Пух став занадто делікатною політичною темою, щоб його можна було згадувати в китайських соціальних мережах, повідомляє видання Financial Times.

«У минулі вихідні записи, що містили китайське ім'я цього вигаданого ведмедики, були піддані цензурі на Sina Weibo (китайської платформі, яка є аналогом Twitter), а з месенджера WeChat видалили колекцію анімованих гифок з Вінні Пухом», - йдеться в статті.

Жодних офіційних пояснень не було. Спостерігачі припустили: річ у тім, що раніше китайського президента Сі Цзіньпіна порівнювали з вгодованим діснеївським Вінні Пухом. Це чергова ескалація цензури в інтернеті напередодні з'їзду Комуністичної партії Китаю, на якому буде оголошено про призначення на ключові політичні посади.

«Традиційно не дозволяються дві речі: політична організаційна робота і політичні дії. Але в цьому році до списку додалося третє - висловлювання про президента», - коментує Цяо Му, експерт з Пекінського університету міжнародних досліджень.

«Цяо сказав, що йому відомі випадки, коли онлайн-коментаторів заарештовували після розміщення в інтернеті висловлювань про президента. Він додав: «По-моєму, історія з Вінні - частина цієї тенденції», - повідомляє газета.

Видання зазначає, що при спробі розмістити на Weibo ім'я «Вінні Пух», записане китайськими ієрогліфами, з'являється напис «незаконний контент», але деяким користувачам, мабуть, вдалося якось обійти блокування.

Financial Times нагадує історію питання: в 2013 році на фото Сі Цзіньпіна з Бараком Обамою побачили схожість із кадром з діснеївського мультфільму, де зображені кругленький Вінні Пух і його довготелесий друг Тигра. У 2014-му на японського прем'єр-міністра Сіндзо Абе приміряли образ мультяшного віслючка Іа-Іа.

610810_900

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: