У Конгресі США запропонували збільшити допомогу для України

У Конгресі США запропонували збільшити допомогу для України

Сукупний обсяг коштів, які пропонується виділити для підтримки України в 2019 фінансовому році, становить $691 млн

Комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США виступив із пропозицією підвищити в бюджеті на 2019 рік суму допомоги для України через програми Пентагону й Державного департаменту США.

Про це у Facebook повідомляє посольство України в США.

«Комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив власний проект закону про асигнування міністерства оборони на 2019 рік, у якому кошти, що пропонуються виділити для допомоги Україні у сфері безпеки, в тому числі, на летальну зброю оборонного характеру, визначені в обсязі $250 млн. Ця сума на $50 млн перевищує асигнування для відповідних програм підтримки України, затверджених у Консолідованому законі про бюджетні асигнування на 2018 рік», - заявили в українському дипломатичному представництві.

В іншому проекті закону, що визначає фінансування Державного департаменту США, зарубіжних операцій та суміжних програм на 2019 фінансовий рік, допомога для України визначена в сумі $441 млн.

«Це на понад $20 млн більше відповідних асигнувань 2018 року», - додали в посольстві.

Таким чином, сукупний обсяг коштів, які пропонується виділити для підтримки України в 2019 фінансовому році, становить $691 млн, «що на понад $70 млн більше, ніж передбачено асигнуваннями поточного року».

Для набуття чинності вищезгадані законопроекти мають бути схвалені повним складом Палати представників, підтримані Сенатом та підписані президентом США.

Нагадаємо, Європарламент 13 червня підтримав виділення Україні нової макрофінансової допомоги обсягом 1 млрд євро з застереженням, що Україна повинна прийняти «жорсткі антикорупційні заходи, включаючи створення Антикорупційного суду до початку виплат». 

У заяві депутати ЄП наголосили, що попередньою умовою для надання кредитудля України визначені «ефективні демократичні механізми - у тому числі багатопартійна парламентська система, - верховенство права і права людини». У ньому також підкреслюється, що використання допомоги ЄС має сприяти скороченню бідності і створення робочих місць в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: