У Литві назвали результати слідства по MH17 кроком до правосуддя

У Литві назвали результати слідства по MH17 кроком до правосуддя

Брехня знаходить свій глухий кут завжди - Лінкявічус

Результати слідства по MH17 – великий крок до правосуддя. Таку думку висловив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічус, повідомляє телеканал «112 Україна».

«Дуже важливий результат, я його оцінюю як крок до правосуддя... Це великий крок у бік істини, це доказ того, що брехня знаходить свій глухий кут завжди, як і в даному випадку. Росія наклала вето на рішення Ради Безпеки ООН, коли була пропозиція об'єктивно, прозоро створити трибунал, коли всі могли надати свої аргументи, але все одно розслідування буде продовжуватися. Це ще доводить, що Росія забезпечується небезпечною зброєю, яка вбиває людей. Такі факти повинні внести більше ясності у загальну ситуацію», - заявив міністр.

Як повідомлялось, відповідно до висновків слідства, ракету із російського ПЗРК «Бук» було запущено з території, підконтрольної бойовикам, в районі Первомайського.

Як повідомляв «Главком», міжнародне кримінальне розслідування падіння малайзійського лайнера «Боїнг-777», вірогідно, дійде висновку, що літак було збито пострілом з системи «Бук» з території, яку захопили проросійські бойовики на сході України. 

6 червня спільна слідча група кримінального розслідування катастрофи малайзійського літака рейсу МН17 оприлюднила фото знайденої на місці падіння літака нижньої частини ракети «Бук Venturi». 

Як відомо, 13 жовтня минулого року Рада безпеки Нідерландів оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи MH17. За висновками експертів, літак «Боїнг-777» авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» було збито над Донецькою областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом «Бук».

Катастрофа літака «Боїнг-777» рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: