У Львові продовжується суд у справі Саакашвілі

У Львові продовжується суд у справі Саакашвілі

Основні суперечки викликало питання щодо правильності та вчасного подання протоколу про адмінпорушення, яке Саакашвілі підписав 12 вересня

На Львівщині Мостиський районний суд продовжив розгляд справи про незаконний перетин українського кордону в пункті пропуску Шегині екс-головою Одеської ОДА Михайлом Саакашвілі.

Засідання розпочалось об 11 ранку і тривало близько 6 годин. Опісля суддя оголосив перерву і о 21:00 анонсував оголошення рішення. Упродовж дня в суді заслухали 4 свідків - активіста й 3 прикордонників.

Основні суперечки викликало питання щодо правильності та вчасного подання протоколу про адмінпорушення, яке Саакашвілі підписав 12 вересня у львівському готелі «Леполіс».

А також, куди та як прикордонники мали евакуювати Саакашвілі та його прибічників після того як надійшло повідомлення про замінування пункту пропуску.

«Я чітко усвідомлював, що якщо є дійсно небезпека вибуху, то чим далі люди находяться від КПП, тим краще. Тому я наполягав декілька разів повернутись на територію Польщі», – розповів керівник Західного регіонального управління ДПС України Володимир Єгоров.

Нагадаємо, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі перейшов польсько-український кордон ввечері 10 вересня. Кордон прикордонників прорвали прихильники Саакашвілі, які буквально внесли його на український бік кордону. 

Генпрокурор пообіцяв притягнути до відповідальності організаторів прориву кордону в «Шегинях» та заявив, що прихильники Саакашвілі знищують державу. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Саакашвілі натомість заявляє, що він і його прихильники не порушували закон на пункті пропуску «Шегині».

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України не має планів щодо арешту або екстрадиції екс-глави Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: