Скільки коштує здати сесію? Суд виніс вирок трьом львівським викладачам

Скільки коштує здати сесію? Суд виніс вирок трьом львівським викладачам
Навчально-консультаційний центр у Львові Національного транспортного університету

Усі троє обвинувачених, які працювали у Національному транспортному університеті, визнали свою вину

Шевченківський  районний суд  Львова визнав винними колишніх трьох співробітників львівського Навчально-консультаційного центру Національного транспортного університету Євстафія Вільковського, Івана Ільківа та Петра Ванкевича за ч.3 ст. 28, ч.4 ст. 368 КК України («Одержання хабара») і призначив покарання у вигляді 5 років в’язниці кожному, замінивши на іспитовий термін два роки для усіх обвинувачених.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 26 грудня.

У суді доведено, що протягом грудня 2013 року – травня 2014 року доцент кафедри «Транспортні технології, основи організації вантажних робіт», доцент кафедри «Транспортні системи та безпека дорожнього руху» заступник керівника з навчально-методичної та наукової роботи Навчально-консультаційного центру організували одержання неправомірної вигоди у студентів за здачу заліково-екзаменаційних сесій. Кошти передавали старости груп або самі студенти.

Так, безперешкодна здача зимової заліково-екзаменаційної сесії для 11 студентів групи МКт-14 коштувала 1700 грн з кожного, 21 студента групи МКтз-51 – по 800 грн з кожного, 29 студентів групи МКз-32 – 1500 грн з кожного, 22 студента групи МКз-43 - 1500 грн з кожного, 17 студентів групи МКз-44 - 1500 грн з кожного, 9 студентів групи МКт-1 - 1800 грн з кожного; студенти групи МКт-1 платили 950 грн за відмінну оцінку, 750 грн - за позитивну оцінку; студенти групи МКтз-42 скинулися по 250 грн з кожного за здачу контрольних та курсових робіт.

Загалом, обвинувачені викладачі отримали від студентів 171,9 тис. грн хабарів.

У судовому засіданні усі троє викладачів визнали свою вину. Пояснили, кошти брали у студентів-заочників, котрі звертатись до них за допомогою в підготовці контрольних і курсових робіт. Розмір винагороди за об'єм роботи в 20 сторінок становив близько 100 грн. 

Крім цього, двоє з обвинувачених на сьогодні працюють в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Львівського апеляційного суду  протягом 30 днів з дня його проголошення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: