У Медведчука бачать, що Гройсман заговорив його словами

У Медведчука бачать, що Гройсман заговорив його словами
В Громадському русі «Український вибір» заявляють, що слідом за Віктором Медведчуком про перетворення України на сировинну країну заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.
«Потрібно займатися національною економікою. Ми стали сировинною країною. Це біда. Фактично ми продаємо зерно, метал і так далі. Ми повинні тут навчитися робити національний продукт», - заявив в інтерв'ю «Українській правді» Гройсман.
У той же час, за словами прем'єра, країна добре працює в аграрному комплексі, в продовольстві, харчовій промисловості, легкій промисловості.
Як відомо, в лютому глава «Українського вибору» Медведчук звинуватив владу в тому, що «євроінтеграційна істерія» за два роки привела Україну до деіндустріалізації економіки і перетворила країну на заручницю світової кризи на сировинних ринках.
«Євроінтеграційна істерія, як і попереджали експерти, призвела до деіндустріалізації економіки, про високотехнологічне виробництво за роки «реформ» українцям довелося забути. Втративши російський ринок збуту, Україна остаточно перетворилася в аграрно-сировинний придаток Заходу і сьогодні стала заручницею світової кризи на сировинних ринках: за останній рік ціни на залізну руду знизилися на 38%, на сталь - на 31%, пшеницю - на 25%. І це ще не межа. За прогнозами Світового банку, негативна тенденція збережеться: залізна руда може втратити до чверті своєї ціни, метал подешевшає на 10%, сільськогосподарська продукція - на 1,4%», - повідомив Медведчук.
За його словами, «поглиблена і всеохоплююча зона вільної торгівлі з ЄС обернулася повним фіаско», оскільки квоти і обмеження, технічні регламенти та сертифікації не дозволили українським товаровиробникам навіть наблизитися до ємного 500-мільйонного європейського ринку.
При цьому Медведчук вважає, що тільки зміна зовнішньополітичного курсу здатнп вивести Україну з найглибшої всю історію незалежності країни кризи.
Як відомо, в квітні Кабінет міністрів України опублікував доповідь в рамках перегляду торгової політики країни у Світовій організації торгівлі, згідно з якою наша країна з 2012-го по 2015 рік через торгові обмеження з боку Росії втратила 98 млрд доларів.
Також українська делегація на Раді СОТ з торгівлі товарами СОТ заявила про втрати 48% обсягів експорту в країни Кавказу і Середньої Азії через введені Росією обмеження з транзиту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: