У Меджлісі поскаржилися на дискримінацію у питанні працевлаштування кримських татар в Криму

У Меджлісі поскаржилися на дискримінацію у питанні працевлаштування кримських татар в Криму

При цьому зі звичайними росіянами у кримських татар доброзичливі стосунки

Заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, якого зараз окупанти звинувачують у закликах до порушення територіальної цілісності Росії, заявляє про дискримінацію кримських татар у питанні працевлаштування на окупованому півострові. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

«На побутовому рівні дуже розповсюджена дискримінація у питанні прийняття на роботу», - повідомив Умеров.

При цьому він зазначив, що звичайні росіяни, сусіди, знайомі нормально ставляться до кримських татар. «Щодо побуту, то ми дуже багато років живемо поряд одне з одним. І, як не дивно, вмудряємося співіснувати, маючи прямо протилежні політичні погляди. Навколо будинку, з трьох боків є сусіди, не кримські татари. Не знаю вже, чи росіяни вони, чи українці, ми всіх їх руськими називаємо. Ми з ними усіма спілкуємося, вітаємося. І це при тому, що інколи сюди ОМОНівці навідуються, дороги перекривають. Навіть на тлі цього ми доброзичливо одне з одним спілкуємося. Але я точно знаю, що коли ходимо на вибори, ми усі голосуємо по-різному», - сказав Умеров.
Він додав, що йому важко бути об’єктивним, оскільки був віце-прем’єром в уряді АРК, віце спікером у Верховній Раді АРК, майже 10 років район очолював, і у нього трохи простіші відносини з людьми. «До мене усі, може і нескромно так сказати, але з повагою ставилися завжди. У мене ще жодного разу із сусідами, чи з тими людьми, з якими доводилося спілкуватися, не було конфліктів на побутовому рівні», - зазначив Умеров.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: