У Мінюсті розповіли, скільки засуджених незабаром вийде на волю по амністії

У Мінюсті розповіли, скільки засуджених незабаром вийде на волю по амністії

Під дію закону про амністію підпадають 33 особи, які збрали безпосередню участь в АТО

За попередніми розрахунками, під дію закону «Про амністію у 2016 році» за формальними ознаками підпадає 1196 засуджених. Про це повідомив заступник міністра юстиції України Денис Чернишов.

«За попередніми розрахунками, під дію закону України «Про амністію у 2016 році» в установах виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України за формальними ознаками підпадає 1196 засуджених, з яких 1052 – під звільнення від подальшого відбування покарання та 144 - під скорочення строку покарання», - розповів Чернишов.

Заступник міністра уточнив, що, зокрема, під звільнення від подальшого відбування покарання за формальними ознаками підпадає 46 осіб, які на момент вчинення злочину були неповнолітніми, 1 вагітна жінка, 109 осіб, які мають неповнолітніх дітей або дітей-інвалідів, 50 хворих на активну форму туберкульозу, онкологічні захворювання та інші тяжкі захворювання, 26 осіб похилого віку, 3 учасники ліквідації аварії на ЧАЕС та 33 особи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, брали безпосередню участь в АТО.

Він також розповів, що на кожну особу, яка буде звільнена з установ виконання покарань за амністією, до органів державної влади за обраним нею місцем проживання будуть направлені повідомлення про взяття на облік, надання допомоги в трудовому та побутовому влаштуванні.

Нагадаємо, 2 вересня президент України Петро Порошенко підписав закон «Про амністію у 2016 році», який дозволяє покараним воїнам-учасникам АТО вийти на волю за неважкі злочини.

Згідно із законом, передбачається звільнення від відбування покарання у вигляді позбавлення волі на певний строк та від інших покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, осіб, визнаних винними у вчиненні умисного злочину, який не є тяжким або особливо тяжким.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: