У Молдові назвали піаром заяву України про надання коридору для виведення окупаційних військ із Придністров'я

У Молдові назвали піаром заяву України про надання коридору для виведення окупаційних військ із Придністров'я
Російські військові в Придністров'ї

Москва наразі не збирається виводити свої війська з території Молдови, тому рішення міністерств оборони України і Молдови не має політичної ваги, зазначив Лянке

Екс-очільник молдовського уряду Юріє Лянке вважає заяви України і Молдови про надання коридору для виходу російських військ із Придністров’я піар-ходом. Про це він заявив в інтерв’ю «Главкому».

«Я дуже радий, що наші міністри оборони в Кишиневі домовилися. Вони тільки забули спитати, чи згодна Москва, чи є у Москви бажання виводити те, що залишилося від 14-ї армії», − зазначив екс-прем’єр.

За словами Лянке, подібні заяви України і Молдови – це піар напередодні президентських виборів у його країні, але він вважає, що великого впливу на народ Молдови це не справить.

Лянке переконаний, що Москва наразі не збирається виводити свої війська з території Молдови, тому рішення міністерств оборони України і Молдови не має політичної ваги.

«Все це дуже добре, але я чомусь не думаю, що Москва зараз, у період холодної війни із Заходом, вирішила вивести те, що залишилося від її армії і зробити такий подарунок», − впевнений Лянке.

За словами екс-прем’єра, єдина реальна користь від таких заяв полягає в тому, що в Молдові знову згадали проблему Придністров’я.

Нагадаємо, 13 листопада відбудеться другий тур президентських виборів у Молдові. Найбільші шанси на перемогу має опозиціонер, лідер Партії соціалістів Ігор Додон. У першому турі він набрав 48% голосів. Його суперник – колишній міністр освіти, лідер Партії дії і солідарності Майя Санду. За неї у першому турі віддали свої голоси біля 38% виборців.

Ці вибори у сусідній державі є першими прямими виборами глави держави за останніх 20 років і вже відзначилися гучним скандалом. Ігор Додон заявив про належність Криму не Україні, а Росії, чим окреслив своє бачення зовнішньополітичного курсу, яким за його президентства має іти Молдова. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: