У Монастирському районі Тернопільщини 36 хворих на коронавірус, з них – 21 медик

У Монастирському районі Тернопільщини 36 хворих на коронавірус, з них – 21 медик
Ілюстративне фото

Заступник голови Монастириської РДА наголосив, що перша проблема зараз - брак тестів

Монастирський район на Тернопільщині став епіцентром захворювання на коронавірус в області. На ранок 28 березня у Монастириському районі інфікованих коронавірусом - 36 осіб, з яких – 21 медик. Про це у Facebook повідомляє заступник голови Монастириської РДА Павло Дронь.

«На 9:00 год в Монастириському районі інфікованих коронавірусом - 36 осіб: м.Монастириська - 19, с.Швейків - 7, с.Ковалівка - 4 (1 летальний), с.Горішня Слобідка - 2, с. Долішня Слобідка - 2, с.Бертники - 1, с. Чехів - 1. В їх числі 7 лікарів, 8 медсестер, 6 молодших медсестер, 2 держслужбовці, 1 священик, 1 завдитсадком, 1 дитина», - зазначив Дронь.

За словами посадовця, мобілізовані всі наявні ресурси району на забезпечення необхідним районної лікарні.

«Перша проблема зараз - брак тестів», - наголосив чиновник.

Дронь подякував за допомогу волонтерам, які самоорганізувалися, коли район опинився в осередку коронавірусного лиха, допомагаючи в пошуках засобів захисту, ліків, працюючи над пошиттям халатів, масок тощо.

Нагадаємо, станом на 10:00 28 березня в Україні 311 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них вісім летальних, п'ятеро пацієнтів одужало (четверо дорослих, одна дитина). За добу було зафіксовано 93 нові випадки.

Через поширення коронавірусу в Україні ввели режим надзвичайної ситуації, а з 27 березня на Закарпатті перекрили частину перевалів, які ведуть в область.

У Держприкордонслужбі розповіли, що до перетину кордону громадяни вживають жарознижувальні, щоб пройти скрінінг. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: