У МВФ привітали запровадження в Україні трирічного бюджетного планування

У МВФ привітали запровадження в Україні трирічного бюджетного планування
Міжнародний валютний фонд

Україна приєднується до когорти держав, що успішно користуються досвідом середньострокового бюджетного планування, заявили у МВФ

Ухвалення Верховною Радою України змін до Бюджетного кодексу щодо запровадження на постійній основі середньострокового бюджетного планування є знаковою подією для розвитку системи публічних фінансів України.

На цьому наголосив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, повідомляє «Укрінформ».

«Ефективно планувати розвиток і держави, і міста в межах одного бюджетного року складно, і перехід до створення бюджету на період до трьох років створює передумови для значно ефективнішого використання коштів як держави, так і коштів місцевого самоврядування», - наголосив Люнгман.

За його словами, із ухваленням цього рішення Україна приєднується до когорти держав, що успішно користуються досвідом середньострокового бюджетного планування, і вона сповна може скористатися їхнім досвідом, у тому числі й за допомогою технічної допомоги МВФ.

Як повідомляв «Главком», 6 грудня Верховна Рада ухвалила закон щодо запровадження середньострокового бюджетного планування. Згідно із цим законом, на державному рівні запроваджується складання Бюджетної декларації як документа державного стратегічного планування, який визначатиме основні засади бюджетної політики на середньостроковий період. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: