Держава профінансує реконструкцію чотирьох аеропортів (Документ)

Держава профінансує реконструкцію чотирьох аеропортів (Документ)
Аеропорт Вінниці

Реалізація проекту відбуватиметься у рамках урядової цільової програми розвитку аеропортів до 2023 року

Державне агентство інфраструктурних проектів України запланувало виділення бюджетних коштів на реконструкцію аеродромних комплексів в аеропортах Вінниця, Дніпро, Мукачеве та Чернівці.

Про це «Главкому» повідомив державний секретар Міністерства інфраструктури Андрій Галущак у відповідь на інформаційний запит.

Посадовець не конкретизував можливих сум на реконструкцію, але додав, що фінансування передбачається на наступні три роки.

Крім цього, заступник міністра фінансів Юрій Гелетій на запит «Главкома» зазначив, що у рамках Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року минулого року було виділено 500 млн грн на проектування, реконструкцію і будівництво аеродромного комплексу КП «Міжнародний аеропорт «Одеса». У 2018 році на цей об’єкт спрямовано ще 253 млн грн.

Нагадаємо, що 24 лютого 2016 року Кабмін ухвалив державну цільову програму розвитку аеропортів на період до 2023 року. Програма передбачає приведення інфраструктури авіаційного транспорту у відповідність до міжнародних стандартів, забезпечення набуття Україною статусу транзитної держави з урахуванням її унікального географічного розташування, підвищення ефективності управління державним майном. 

Згідно з документом, до Програми потрапили 17 аеропортів України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: