У обвинувачення немає жодного фактичного доказу винуватості Єфремова, - адвокат

У обвинувачення немає жодного фактичного доказу винуватості Єфремова, - адвокат

Якби ми вдались до аналізу 423 сторінок обвинувачення, кожному з присутніх в залі було б очевидно, що немає жодного доказу в тих матеріалах, яке надало обвинувачення

Жодних фактичних доказів щодо провини Олександра Єфремова у обвинувачення немає. Про це під час перерви у засіданні сказав адвокат Єфремова Олександр Мельников, повідомляє кореспондент «Главкому».

«Якби ми вдавалися до глибокого дослідження тих 423 сторінок доказів, які нам надали серед вночі, то повірте, кожному з присутніх в залі, навіть тим, хто ворожо ставиться [до Єфремова] було б очевидно, що немає жодного доказу в тих матеріалах, яке надало обвинувачення - в обгрунтуванні своєї позиції про те, що людину треба заарештувати тільки тому, що це комусь раптом стало потрібно після 2,5 років його знаходження в країні, після того, як він єдиний залишився  [в країні] і висловлює свою позицію... давайте дочекаємось висновку суду», - сказав він.

Нагадаємо, 30 липня Єфремова затримали на борту літака «Австрійських авіаліній» за маршрутом Київ-Відень в аеропорту «Бориспіль» за підозрою в посяганні на територіальну цілісність України.

Пізніше того дня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що підставою для затримання Єфремова стала інформація про його можливу втечу. Луценко поінформував, що Генпрокуратура клопотатиме про арешт Єфремова терміном на два місяці, і наголосив, що статті обвинувачення не передбачають запобіжного заходу у вигляді застави чи домашнього арешту.

Єфремова підозрюють у вчиненні низки кримінальних правопорушень - заволодінні майном (ст.191 ч.5 КК), вчиненні умисних дій із метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст.110 ч.3 УК), в організаційному та іншому сприянні створенню терористичної організації «ЛНР» (ст.258-3, ч.1 КК).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: