У переговорах з МВФ поставлено крапку - Мінфін

У переговорах з МВФ поставлено крапку - Мінфін

Україна очікує засідання Ради директорів МВФ у липні

Україна не порушує графіку переговорів з ключовим кредитором країни Міжнародним валютним фондом і очікує проведення засідання Ради директорів Фонду, як і планувалося раніше, в липні. Про це повідомив журналістам міністр фінансів України Олександр Данилюк.
«З МВФ ми завершили переговори і, можна сказати, поставили крапку. Ми очікуємо засідання Ради директорів, як і планували, у липні», - сказав Данилюк.
При цьому він уточнив, що частину завдань Україна все ж не виконала. Зокрема, не прийняті закони щодо оскарження рішень за податковими боргами діяльності уповноважених економічних операторів і ряд інших.
«Але натомість прийняли закон, який (йде врозріз з програмою – Ред.) - мораторій на стягнення (з боржників – Ред.) «Нафтогазу». Це конкретне порушення (програмі – Ред.) МВФ. Тобто зараз нам треба дуже акуратно працювати з парламентом. Сподіваюся, ми зможемо вирішити», - зазначив міністр.
Він також підкреслив, що труднощі в парламенті не відстрочать рішення МВФ по Україні. «Думаю, не відстрочить. Але питання зараз не тільки у власне прийнятті законів, але до відповідальності. Напередодні засідання Ради директорів парламент або не приймає потрібні закони, які приймає ті, які ускладнюють (хід переговорів – Ред.). Де ж ця відповідальність?», - сказав Данилюк.
Джерело: УНІАН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: